Reteta de ciorba de loboda dreasa cu ou

Ingrediente: 2 cepe uscate, 1 morcov, 2 legaturi ceapa verde, 5 legaturi mari de loboda, 1 cartof, 1 legatura leustean verde, 2 oua, o lingura de sare, un varf de cutit sare de lamaie, 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare:

Ciorba de loboda dreasa cu ou este o ciorba de legume delicioasa si sanatoasa. Cepele curatate, spalate si tocate marunt, cu morcovul curatat si dat pe razatoarea mare plus ceapa verde curatata, spalata si tocata, se inabusa cu uleiul intr-o oala de cca. 4l.

Cand s-au inmuiat toate bine se adauga 2,5 l apa fierbinte si se lasa sa fiarba. Intre timp se curata, se spala bine loboda si se toaca fasii. Se adauga cartoful curatat spalat si taiat cuburi. Cand s-a fiert cartoful se adauda loboda si se lasa sa fiarba 5 minute. Se pune sarea, sarea de lamaie si leusteanul spalat si tocat. Se stinge focul si se lasa sa stea 5 minute. Cele 2 oua se bat bine cu putina apa rece si se adauga in ciorba amestecand incet in asa fel incat sa nu se coaguleze oul ci doar sa tulbure ciorba.

Mod de servire:

Ciorba de loboda dreasa cu ou se serveste cu smantana dupa gustul fiecaruia si cu ceapa verde alaturi. Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive