Ciorba de perisoare (a la grec) | Reteta traditionala. Pofta buna!

Cum se prepara perisoarele fragede? O ciorba (bors) traditionala, foarte gustoasa si satioasa, cu multe legume si perisoare din carne tocata de porc si orez. Aromatizata cu cimbru (sau leustean), dreasa cu smantana si galbenus de ou si acrita cu moare, zeama de lamaie sau bors.

Ingrediente:

Pentru 5 portii:

carne de vita – 300 g

orez – 100 g

ceapa – 100 g

oua – 2 bucati

smantana/iaurt – 100 g/200 g

3 cuburi MAGGI de vita

morcovi – 100 g

patrunjel radacina – 100 g

pastarnac radacina – 100 g

patrunjel verde – 1 legatura

marar verde – 1 legatura

sare de lamaie si sare dupa gust

Mod de preparare:

Pentru ciorba cu perisoare (a la grec) ceapa se curata si se spala. 50g de ceapa se taie marunt; restul se taie sferturi. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata sferturi. Morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si telina radacina, se curata, se spala, se taie marunt. Ouale se spala cu jet de apa rece. Se separa albusul si galbenusul unui ou. Ceapa, morcovii, telina radacina, patrunjelul, pastarnacul radacina si cuburile MAGGI se pun la fiert in 2 l de apa. In carnea tocata se adauga un ou, 1 legatura de patrunjel verde, orez si sare. Se amesteca si se formeaza perisoare, care se aseaza pe un platou stropit cu apa. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga orezul; perisoarele si se mai fierb cca 10 minute. Se prepara o compozitie alcatuita din galbenus si smantana, care se adauga in ciorba.

Se mai fierbe cca 10 minute. Se adauga sare de lamaie dupa gust si marar verde.
Ciorba cu perisoare (a la grec) se serveste fierbinte.

Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive