Reteta de biscuiti cu susan si scortisoara, o delicatesa!

Va prezentam astazi o reteta  de biscuiti cu susan si scortisoara! Arata foarte bine si sunt extrem de gustosi, nu necesita prea multe ingrediente si sunt usor de realizat. Prietena noastra artista  Cornelia Rednic si-a dat acceptul sa ne inspiram ”maxim”! Multumim! 🙂 

page

INGREDIENTE:

– 200 g faina
– 100 g zahar
– 125 g unt cu 82% grasime (nu mai slab si nu margarina)
– 50 g seminte de susan
– 1 ou
– esenta de lamaie siciliana (sau esenta simpla de lamaie)
– esenta de vanilie (optional se poate folosi si esenta de rom sau de portocale)
– puțin praf de copt
– o lingurita de praf de scortisoara
– optional si un praf de sare

Oul se bate foarte bine si in el se incorporeaza zaharul pentru a se topi putin. Peste aceasta compozitie se adauga untul topit la bain-marie (nu altfel, adica la microunde sau direct in tigatie!!) si se incorporeaza foarte bine impreuna cu esentele alese (lamaie si vanilie etc). Indicat ar fi ca untul sa nu fie foarte fierbinte, ci doar cald.

Separat, se amesteca bine faina, cu praful de copt, cu scortisoara si apoi acest mix se adauga peste celelalte ingrediente pregatite deja impreuna cu susanul si se amesteca unor cu mana in asa fel incat compozitia sa fie uniforma. Aceasta compozitie se pune intr-o farfurie adanca, acoperita cu folie ori intr-un vas de sticla acoperit si se lasa la frigider 2 ore.

Dupa ce au trecut cele 2 ore compozitia este intinsa pe blat, incet, cu grija sa nu se rupa, in asa fel incat grosimea sa fie de aproximativ 0,5 cm folosind un sucitor si se delimiteaza forme rotunde folosind un pahar obisnuit.

Formele delimitate se dau la cuptor pentru aproximativ 20 min la 180 g. Sunt gata in momentul in care incep sa se rumineasca putin. Peste biscuitii scosi din cuptor, cand inca sunt fierbinti, se presara zahar vanilat.

In loc de susan pot fi folosite si alune fara sare prajite putin in cuptor, merisor sau alte fructe confiate, taiate in bucati foarte mici.

Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive