Reteta de foi cu crema de nuci si cacao

Pentru foi iti trebuie:

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 5 linguri miere de albine
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura bicarbonat stins cu otet
  • esenta de rom
  • 40 g unt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de rom
  • faina cat cuprinde

Pentru crema iti trebuie:

  • 400 g nuci
  • 3 linguri cacao
  • apa
  • esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar pudra

Pregatesti asa:

  1. Bati o spuma tare din albusurile de ou cu un praf de sare.
  2. Freci galbenusurile cu zaharul, pui un praf de sare, mierea,bicarbonatul stins cu otet si dupa, pui zaharul vanilat si esenta de rom.
  3. Adaugi crema de galbenusuri peste albusuri avand grija sa amesteci cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza compozitia.
  4. Adaugi faina in ploaie, margarina inmuiata si framanti un aluat mai consistent.
  5. Daca mai trebuie faina, mai adaugi sa nu fie prea moale, dar nici prea vartos.
  6. Dai aluatul la rece pentru 20 de minute.
  7. Dupa aceea, imparti aluatul in patru bucati, fiecare bucata o intinzi cu sucitorul pe o planseta tapetata cu faina si coci cele 4 foi rezultate pe fundul unei tavi.
  8. Dai miezul de nuca prin masina de tocat.
  9. Adaugi 80-100 ml apa, esenta de rom, zaharul vanilat si zaharul pudra.
  10. Umpli foile cu crema de nuci, iar deasupra lor pui un fund de lemn pentru a se inmuia prajitura.
  11. Pofta buna!
ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive