Reteta de inghetata de vara cu caise

Inghetata de vara cu caise

Iti trebuie:

  • 500 ml lapte de capra
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 baton de vanilie, taiat in doua
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 400 g caise fara samburi

 

Pregatesti asa:

  1. Fierbeti laptele cu jumatate din cantitatea de zahar si cu vanilia.
  2. Lasati-l apoi, acoperit, la racit.
  3. Bateti albusurile spuma cu 1 lingura de zahar adaugat treptat.
  4. Frecati galbenusurile cu 2 linguri zahar si turnati treptat peste ele laptele strecurat.
  5. Adaugati si spuma de albusuri si amestecati ingredientele.
  6. Puneti amestecul la bain-marie, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.
  7. Curatati caisele de samburi, taiati-le in cubulete si puneti-le intr-un castron.
  8. Cand amestecul s-a ingrosat suficient, luati-l de pe foc si turnati-l fierbinte peste caise.
  9. Amestecati si lasati vasul la racit, apoi puneti-l pentru mai multe ore la congelator.
  10. Pofta buna!
ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive