Reteta de PASTI: Prajitura cu crema de cafea si glazura

dsc01836

Pentru foi iti trebuie:

  • 400 g faina

  • 125 g untura

  • 2 oua

  • 1 plic praf de copt

  • 2 plicuri zahar vanilat

  • 100 g zahar

  • apa cat cuprinde

Pentru crema iti trebuie:

  • 200 g unt

  • 3-4 linguri zahar

  • 2 cani de lapte

  • 7 linguri cafea lichida

  • 1 plic budinca de cacao

Pentru glazura iti trebuie:

  • 3 linguri cacao

  • 2 linguri apa

  • 1 lingura unt

  • 5 linguri zahar

Pregatesti asa:

  1. Din ingredientele mentionate mai sus framanti un aluat omogen si elastic, adaugand apa treptat.

  2. Imparti aluatul in 3 si coci pe fundul unei tavi pe care ai presarat-o cu faina 3 foi.

  3. Pentru crema, topesti patru linguri de zahar si stingi cu sase linguri de cafea lichida.

  4. Siropul rezultat il adaugi peste laptele amestecai cu praful de budinca si ferbi totul 10 minute.

  5. Dai sa se raceasca, dupa care incorporezi treptat untul.

  6. Fierbi pe foc toate ingredientele de la glazura si dai sa se racoreasca.

  7. Umpli foile cu crema, iar deasupra intinzi glazura.

Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive