Reteta de prajitura cu cacao si cafea

Iti trebuie:

  • 1 pachet de foi albe pentru prajtirua
  • 350 g zahar
  • 4 lingurite cu cafea
  • 2 lingurite de nes
  • 2 lingurite cacao
  • 400 g unt
  • 4 galbenusuri
  • esenta de rom

Pentru glazura iti trebuie:

  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 7-8 linguri cu lapte
  • 1 plic cu zahar vanilat

Pregatesti asa:

  1. Amesteca patru linguri cu zahar cu cacao, cafea si nes, adauga 100 ml de apa si pune la foc mic, cam zece minute.
  2. Cand s-a racorit, adauga esenta de rom.
  3. Bate galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul, incorporeaza in acest amestec crema de cafea.
  4. Freaca untul cu o lingura de lemn sau cu mixerul si incorporeaza in el crema pregatita anterior.
  5. Amesteca incet cu lingura de lemn.
  6. Cu aceasta crema, unge foile de prajitura.
  7. Prepara glazura.
  8. Pune la topit intr-o craticioara zaharul si cand s-a cameralizat adauga laptele, apoi untul taiat bucatele.
  9. Ia vasul de pe foc si amesteca bine.
  10. Toarna glazura peste ultima foaie si garniseste cu boabe de cafea.
  11. Pofta buna!
ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive