Reteta de prajitura cu cirese si mascarpone

Pentru blat iti trebuie:

  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1-2 linguri cacao
  • 400 g cirese

Pentru crema iti trebuie:

  • 400 g mascarpone
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 linguri zahar
  • esenta de lamaie

Pregatesti asa:

  1. Din albusuri bati o spuma tare cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-a format spuma incorporezi usor si zaharul continuand sa amesteci.
  3. Incorporezi pe rand galbenusurile batute cu uleiul in prealabil.
  4. Adaugi cinci linguri de faina si amesteci usor, de jos in sus.
  5. Imparti compozitia in doua.
  6. Intr-una incorporezi cacaua, iar in cealalta restul de faina.
  7. Scoti samburii la cirese si le dai prin faina.
  8. Intr-o tava unsa si tapetata, torni compozitia cu cacao, pui ciresele si coci in cuptorul preincalzit circa 10 minute.
  9. Scoti tava, torni compozitia alba si lasi la cuptor 20 de minute.
  10.  Lasi sa se raceasca.
  11. Pentru crema, bati albusurile cu un praf de sare si trei linguri de zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar.
  12. Adaugi in mascarpone galbenusurile si mixezi pana se omogenizeaza compozitia incorporezi albusurile, amestecand usor.
  13. Adaugi esenta de lamaie si zaharul vanilat si continui sa amesteci.
  14. Intinzi crema pe prajitura si decorezi dupa imaginatie.

Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive