Reteta de tort cu branza de vaci si migdale

Pentru blat iti trebuie:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura apa rece
  • 4 -5 linguri faina

Pentru umplutura iti trebuie:

  • 400 g branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri sirop de cirese
  • 3 linguri gem de cirese
  • 1 lingura lichior de cirese
  • 125 g fulgi de migdale
  • 1 esenta de vanilie
  • cirese pentru decor

Pregatesti asa:

  1. Pentru inceput separi albusurile de galbenusuri si verifici daca ouale sunt proaspete.
  2. Bati albusurile spuma tare cu zaharul.
  3. Acoperi vasul cu folie de aluminiu si lasi la rece.
  4. Bati galbenusurile cu praful de sare, cu zaharul.vanilat si lingura cu apa pana amestecul devine cremos.
  5. Incorporezi albusurile si faina, amestecand usor, de jos in sus.
  6. Torni compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
  7. Lasi sa se raceasca, scoti blatul din tava si, cu ajutorul unei forme si il tai in 3 felii pe orizontala.
  8. Mixezi branza cu frisca batuta, cu esenta si siropul de cirese.
  9. Amesteci gemul cu lichiorul, ungi fiecare blat si le umpli cu 3/4 din crema de branza.
  10. Imbraci tortuletul cu crema oprita si-l tapetezi pe margini cu fulgii de migdale.
  11. Inainte sa servesti, speli ciresele bine si le treci prin zahar tos.
  12. Le asezi deasupra tortuletului si stropesti cu zeama de lamaie pentru ca fructele sa nu se oxideze.
  13. Il dai la rece pentru doua ore.
  14. Pofta buna!
ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive