Reteta de tort cu crema de cafea

tort cu crema de cafeaPentru blat iti trebuie:

  • 10 oua
  • 300 g ciocolata alba de manaj
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g zahar vanilat
  • 350 g faina
  • 100 g miez ras de cocos
  • 1 lingurita bicarbonat

Pentru crema iti trebuie:

  • 8 oua
  • 600 g zahar
  • 400 g unt
  • 3 linguri nes
  • 3 linguri cacao

Pentru ornare iti trebuie:

  • zahar pudra
  • coacaze

Pregatesti asa:

  1. Frecati untul cu jumatate din zahar si cu zaharul vanilat, pana obtineti o compozitie cremoasa.
  2. Adaugati pe rand 6 galbenusuri si 4 oua intregi, amestecand bine dupa fiecare.
  3. Topiti ciocolata si amestecati-o in compozitie cat este calduta.
  4. Adaugati albusurile batute spuma cu restul de zahar, bicarbonatul si miezul de cocos.
  5. Amestecati ingredientele prin rasturnare, apoi turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
  6. Coaceti blatul la foc potrivit si cand este copt, scoateti-l si lasati-l la racit.
  7. Taiati-l in 3 foi.
  8. Pentru crema, bateti ouale cu zaharul la bain-marie pana cand incepe sa se ingroase si devine omogena, fluida.
  9. Lasati-o apoi la racit.
  10. Frecati untul cu o lingura de lemn pentru a scoate zerul si apa.
  11. Adaugati untul in crema, apoi puneti cacaoa si nes-ul.
  12. Omogenizati.
  13. Opriti 6 linguri de crema separat.
  14. Sfaramati o foaie de blat si amestecati-o in crema mai multa.
  15. Puneti crema peste o foaie de blat asezata pe un platou, deasupra asezati un strat compact de coacaze si peste acestea puneti alta foaie de blat.
  16. Ungeti prajitura deasupra cu crema pastrata si ornati cu coacaze si zahar pudra.

Pofta buna!

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive