Reteta de tort de cacao cu crema de frisca si nuci

tort ciocolataPentru blat iti trebuie:

  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 70 g amidon
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cafea solubila
  • 5 oua
  • 140 g zahar

Pentru crema iti trebuie:

  • 800 ml frisca
  • 125 g nuci macinata
  • 1 cana gem de portocale
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • Pentru decor iti trebuie:
  • frisca
  • nuci

Pregatesti blatul asa:

Pentru inceput separi albusurile oualelor de galbenusuri, unul cate unul, si te asiguri ca ouale sunt proaspete.

Bati o spuma tare din albusuri cu un praf de sare, 2 linguri apa rece si zaharul.

Cele 2 linguri de cafea solubila le dizolvi in apa calduta si o lasi sa se raceasca.

In spuma de albusuri, adaugi, pe rand, galbenusurile si amesteci pana se omogenizeaza.

Separat, amesteci faina, amidonul, cacaua si praful de copt.

Dai amestecul prin sita si il pui peste compozitia de oua, inglobandu-l incet.

Pui aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie cerata si il dai la copt pentru 30 de minute.

 Dupa coacere, scoti blatul din forma, indepartand hartia, apoi il lasi sa se raceasca.

Pregatesti crema asa:

  1. Dai nucile prin masina.

  2. Bati 700 ml de frisca impreuna cu 3 plicuri de zahar vanilat, apoi adaugi nucile macinate.

  3. Asamblezi tortul asa:

  4. Tai blatul in 2 locuri pe 3 nivele.

  5. Doua nivele le ungi cu gem incalzit.

  6. Pe nivelul interior, pui jumatate din compozitia de nuci si asezi deasupra al doilea nivel.

  7. Pe al doilea nivel, pui restul de nuci, asezand deasupra al treilea nivel.

  8. Bati restul de frisca si acoperi tortul cu ea.

  9. Decorezi tortul dupa preferinta cu bucatele de nuci

Pofta buna!

 

ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive