Reteta de tort fantastic cu visine

Pentru blat iti trebuie:

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri mari faina
  • 4 lingurite ulei
  • 1 plic praf de copt

Pentru crema iti trebuie:

  • 1 borcan visine din compot
  • 700 g frisca lichida

Pregatesti asa:

  1. Freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar si adaugi uleiul treptat ca la maioneza, continuand sa amesteci.
  2. Amesteci faina cu praful de copt si o adaugi peste compozitia de galbenusuri, amestecand pana se incorporeaza faina.
  3. Albusurile le bati spuma, adaugi cele trei linguri de zahar ramase si bati in continuare, pana se obtine o spuma tare, si le incorporezi usor in compozitia de galbenusuri.
  4. Torni aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il coci 40 de minute la foc potrivit.
  5. Dupa ce tortul s-a racit il tai in 3 felii pe orizontala.
  6. Asezi pe prima foaie jumatate din visine, pui 300 g frisca batuta, adaugi a doua foaie, pui restul de visine, 300 g frisca si apoi asezi ultima foaie.
  7. Il ornezi cu frisca ramasa si cateva cirese.
  8. Pofta buna!
ziare.orgziare Certificat Web
© 2014 Adrian Bilanici - Opinie personală din colţul stâng al hartei!. All Rights Reserved. Design by Hi Responsive